On „erittäin epätodennäköistä“, että keskuspankit pitävät koskaan bitcoinia tai muita kryptovaluuttoja, sanoi Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde.

Bitcoinia pitävien keskuspankkien mahdollisuudet tulevaisuudessa ovat „poissuljettuja“, EKP: n presidentti Christine Lagarde väitti.

Yhdysvaltain sihteeri Janet Yellen varoitti samaan aikaan laittomassa toiminnassa käytettävän digitaalisen omaisuuden kasvavista riskeistä, mutta uskoo, että niillä voi olla viime kädessä tärkeä rooli.

Lagarde skeptinen BTC: n hyväksymisestä keskuspankeilta

Kun bitcoin nousee valtavirtaan sen jälkeen, kun useat suuret yritykset ja institutionaaliset sijoittajat ostivat joitain taseisiinsa, yhteisössä heräsi kysymys, noudattavatko keskuspankit edes tätä esimerkkiä.

Euroopan keskuspankin (EKP) presidentti Christine Lagarde ei kuitenkaan näe tällaista tulevaisuutta ensisijaiselle kryptovaluutalle.

The Economistin isännöimän ja BusinessInsiderin mainitseman neuvottelupuhelun aikana hän väitti, että tämä mahdollisuus on „erittäin epätodennäköinen – sanoisin, että se ei tule kysymykseen“.

Hän kaksinkertaisti kritiikkinsä BTC: tä vastaan, koska „se ei ole todellinen valuutta“. Siitä huolimatta hän uskoo, että digitaalisella valuutalla voisi olla valoisa tulevaisuus, mutta se ei olisi Immediate Edge. Sen sijaan hän huomautti, että COVID-19-pandemia toi esiin vain online-tilassa olevan ja ansaitun rahan ansiot.

EKP on ajatellut kehittää ja ottaa käyttöön oman keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) yli vuoden ajan. Lagarde sanoi vuoden 2020 lopulla, että jos pankki tosiasiallisesti jatkaa digitaalisen euron käyttöä, sillä olisi täydentävä rooli.

Digitaalitekniikkaa käyttävien rikollisten räjähdysvaara

Äskettäin nimitetty Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen varoitti digitaalisten valuuttojen ja teknologian laittomaan toimintaan käyttävien rikollisten mahdollisesta „riskin räjähdyksestä“.

„Koska pandemia on siirtänyt enemmän elämää verkossa, rikollisuus on muuttanut sen mukana. Näemme yhä enemmän ja kehittyneempiä kyberhyökkäyksiä, jotka kohdistuvat yhteiskuntaamme tukeviin instituutioihin: sairaaloihin, kouluihin, pankkeihin ja jopa hallituksemme. “ – hän kertoi Yhdysvaltain valtiovarainministeriön pyöreän pöydän keskustelulle.

Hän näytti kuitenkin optimistisemmalta kryptovaluuttojen mahdollisesta roolista globaalissa rahajärjestelmässä, jos ne onnistuvat pakenemaan laittoman käytön alueelta:

„Näen näiden uusien tekniikoiden lupauksen, mutta näen myös todellisuuden: kryptovaluuttoja on käytetty huumeiden salakuljettajien online-voittojen pesuun; ne ovat olleet väline terrorismin rahoittamiseen. „

Vaikka joissakin raporteissa todellakin todetaan, että terroristijärjestöt tai muu laiton toiminta on käyttänyt digitaalista omaisuutta, monet muut osoittivat, että rikolliset olivat kääntyneet huomattavasti useammin käteiseen.